Stall Saletros Skogslid

Stallet


Ledig plats på lösdriften för ungston.  Kontakta Åsa för mer info.


Det stora, eller nya, stallet på Skogslid är byggt 1998 och är modernt, lättjobbat och luftigt med åtta stora boxar, fyra är 12,6 m2 och fyra är 15,6 m2. Högt i tak med bra luftcirkulation och fönstren i taket ger mycket dagsljus.


Hyran för box är 1000 kr i månaden inklusive moms, strö och hösilage köps av oss. Kraftfoder från RS Mustang finns att köpa på plats, hyresgäster har 10% rabatt på foder.

Hingstar välkommna.

Har §16 tillstånd.

 Vi har många års erfarenhet av egna stall, heltidsarbete med hästar i Sverige och utomlandsoch som inackorderade själva. Vi kör på lättjobbade, hästvänliga rutiner så den mesta orken kan läggas på det roliga, att träna och tävla med våra hästar.

Vi sköter fodringar, ut och insläpp i veckorna och helgerna sköts kollektivt av alla i stallet efter rullande schema. Dock inget krav att hantera hingstar om man inte känner sig säker med det. Självklart tar vi hänsyn till helg/nattjobb när vi gör upp passen, det går alltid att lösa.

Hästarna går i flock i stor hage, hingstarna går två och två just nu.

Strö och grovfoder köps av oss. Kraftfoder finns att köpa via oss, från RS Mustang men vill man ha annat köper man det själv. Vi satsar på ett grovfoder med bra värden, vinterns hösilage har 80% TS 107 g smrp (TS) och 10,7 MJ (TS). Hjälp att räkna ut en balanserad foderstat utifrån vårt grovfoder och med RS Mustangs kraftfoder ingår.

Hästarna fodras Tre gånger per dag, morgon och lunch i hagen, kvällsmat i box vid insläpp.

Fräscht fikarum finns och givetvis en uppvärmd och låst sadelkammare.

Vid fölningsvak finns ett sovloft i fikarummet.

Lösdriften


Lösdrift för ungston finns.  Pga den torra sommaren fodras de 3 ggr per dag med bra grovfoder, normala år fri tillgång

Ligghallen är delad i två delar så att även de ranglåga hästarna kan gå in i fred. Torvbädd i år, halm normala år. 

Cirkulerande värt vatten till vattenkopparna så de fryser sällan, när det händer får de vatten ur thermobar. 

Vinterhagen är ca 1 ha, sen har vi en separat beteshage till sommaren på 2 ha, där de fortfarande har tillgång till ligghallarna, då stängs vinterhagen av så den får vila.

Daglig tillsyn.


Grundpris 1200 kr ink moms och strö. Grovfoder tillkommer vintersäsongen 2018-2019 med 5 kr kg. Höga värden på vårt svenska hösilage, hö med bra proteinvärden finns när värmen kommer. 

Vi hoppas på en normal sommar 2019 med bra grovfoder och halmtillgång, då kommer vi sätta ett enhetspris och ha fri tillgång på grovfoder!


Ridmöjligheter


Runt Skogslid finns fina bilfria vägar att rida och köra på. En gammal rakbana på sand ger fina möjligheter till intervallträning och det finns bra möjligheter att kombinera olika rundor för att kunna rida eller köra långt.


Ridbanan är 20*40 meter, belyst ochsaltas och underhålls vintertid. Vi tränar och rider/kör aktivt själva och vi försöker hålla ridbanan i användbart skick även på vintern.


WE hinder finns en del att tillgå, mer hinder kommer köpas in och byggas efter hand.

Prislista


Alla priser är inklusive moms

  • Månadshyra 1000 kr
  • Torvmix 300 l 89 kr
  • Torvströ 300 l 89 kr
  • Hösilage 5kr / kg
  • RS Mustang foder 10% rabatt på aktuella priser.

 


+46 (0)708 643 524

Skogslid 1, 56597 Bottnaryd

Copyright © 2019 All Rights Reserved