Om oss

Team Saletros består av Åsa och Christian, med Åsas föräldrar som stor stöttning i vått och torrt. 


Kort om Åsa

Ryttare sedan barnsben och nördigt intresserad av allt som har med hästar och ridning att göra.

Gick från hopp och fälttävlansintresserad ungdom till dressyrnörd när självbevarelsedriften slog till lite mer någonstans i 20-års åldern.

Idag har jag hunnit utbilda ett flertal hästar till svår nivå dressyr, jobbar med inridnign och utbildning av hästar och ryttare i SVerige och utomlands, både på heltid och deltid. 

Jag tränar dressyr på svår nivå, främst för Julio Borba och tävlar working equitation på internationell svår nivå, med ett VM 2018 som bästa merit. Utmararplats i landslaget WE. 

Jag har jobbat med de flesta typer av hästar och tycker det viktigaste är att se potentialen hos varje enskilt häst.  

Klassisk dressyr


Klassisk dressyr är måhända ett lite luddigt begrepp. För mig handlar det om beprövad erfarenhet när det kommer till ridning, att rida på ett sätt som stärker hästen både fysiskt och mentalt och som i alla delar bygger upp utan att bryta ner. Hästen som partner och kollega, aldrig som ett sportredskap!

Rent krasst har det mesta (även rollkur/LDR) testast tidigare och det som funkat bäst är konstant. När det kan backas upp med modern forsking också är det ännu bättre.

Working equitation


Grunden i WE är en trygg, välskolad häst som jobbar ihop med sin ryttare. När man tävlar rider man först ett dressyrprogram, sedan en teknikbana med olika hinder som grind, bro, fålla mfl sen rider man en teknikbana på tid.

Det sista momentet är kovallning, men den delen rids inte i Sverige. 


Arbete från marken


Arbete vid hand, i lina och på töm är viktiga delar i utbildningen av en häst och konstarter i sig. Alla mina hästar arbetas regelbundet från marken på olika sätt för att jobba på specifika saker, förstärka kontakten och ge omväxling i arbetet.