Danesa Casanova

Danesa Casanova

2011

e centinelo ii  u niagara ii

ue calamar

Danesa Casanova är ett PRE sto uppfödd av Yeguada Casanova. 

Hon exporterades vid en månad tillsammans med sin mamma Niagara från Spanien till Danmark då mor och dotter köptes av Stutteri El Falcon


Niagara III är ett mycket meriterat sto från utställning med championtitlar och hon är en mycket bra ridhäst. 

Centinelo II är uppfödd av Hros. Salvador Guardiola Fantoni med mycket bra härstamning, bla har han ytterst välmeriterade Centella V som morfar. 


Förutom en mycket bra härstamning och en väldigt korrekt fysik med mycket bra hovar har Danesa Casanova det allra viktigaste, ett helt fantastiskt psyke! En enorm arbetsvilja, intelligens och försöker alltid sitt bästa. Hon är en av de enklaste hästar vi ridit in, dels var hon välhanterad av sin förra ägare, men också hennes inställning att hon ville ha ryttare på ryggen och vara duktig. 

Hon är orädd för nya saker och alltid talbar och söker kontakt med människor.

Danesa Casanova köptes av Stall Saletros som femåring och reds in på vårvintern 2017. På våren 2017 betäcktes hon med vår hingst Lapp Glans och fick ett år senare ett mycket fint stoföl Hervor SS.


Nu är hon åter ridhäst och målet under 2019 är att fortsätta utbilda henne i dressyr och working equitation och komma ut på träningar och tävlingar. 

Då vi tycker hon är en mycket komplett häst har vi höga förhoppningar på hennes karriär som ridhäst. 

Fler föl kommer det bli i framtiden är tanken.